Haber

Anadolu Isuzu’nun sürücüsüz elektrikli otobüsü sürüş testlerini başarıyla geçti

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu’nun otonom sürüş teknolojilerini geliştirme ve araçlarına entegre etme çalışmaları yeni bir boyut kazandı. Açık kaynak teknolojilerle geliştirilen analizler, Anadolu Isuzu’nun ürettiği yeni nesil midibüs ve otobüsleri tam otonom sürüşe hazır hale getiriyor.

 

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, otomotiv sektörünü etkileyen son trend ve teknolojilere öncülük eden Ar-Ge çalışmalarına emin adımlarla devam ediyor. Otonom sürüş teknolojileri alanında çalışmalarını sürdüren Anadolu Isuzu, ekosistemle işbirliğine verdiği önem doğrultusunda Leo Drive girişimi ile işbirliği yapıyor. Proje kapsamında Anadolu Isuzu Ar-Ge grubu, otonom sürüş teknolojilerine özel ölçeklenebilir ve güvenilir yazılım, donanım ve algoritma çözümleri geliştiren Leo Drive uzmanlarıyla iş birliği yapıyor.

Anadolu Isuzu, Leo Drive ile yaptığı iş birliği kapsamında 8 metrelik tamamı elektrikli otobüs Novociti Volt’u sürücüsüz araç platformuna dönüştürdü. Proje kapsamında birçok ileri teknoloji LiDAR kamera, sensör, özel işlemci ve kontrolörler ile temaslı sürüş sistemleri ile donatılan NovoCiti Volt test aracı, yolculu ve yolcusuz birçok farklı senaryoda test edildi.

Gebze Teknik Üniversitesi kampüsündeki test sürüşleri sırasında elde edilen bilgiler, geliştirilen otonom sürüş analizini optimize etmek için kullanıldı. 3. seviye otonom araç olarak değerlendirilen NovoCiti Volt otonom test aracı, yoldaki işaret ve trafik ışıklarına uygun, farklı trafik koşullarında, karşıdan karşıya geçen yayalara, hareket halindeki veya duran araçlara uyumlu, kendinden emin sürüş yeteneği sergiledi.

Proje, herkes için otonom sürüş teknolojisi sağlamayı amaçlayan ve bunun için açık kaynak tabanlı çözümleri destekleyen, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Autoware Foundation ile işbirliği içinde yürütülüyor.

2015 yılında kurulan ve YTÜ Yıldız Teknopark bünyesinde faaliyetlerine devam eden Leo Drive girişimi, geçtiğimiz günlerde Japonya merkezli otonom araç teknolojisi şirketi Tier IV’ten yatırım aldı.

Leo Drive’a yatırım yapan Japonya merkezli TIER IV şirketi de güvenli otonom sürüş sistemleri geliştirmek için bu projede açık kaynak olarak geliştirdiği dijital ikiz çözüm tabanlı otonom sürüş simülatörünü (AWSIM) etkin bir şekilde kullandı.

Otonom sürüş ekosistemindeki en büyük açık kaynak topluluğu tarafından desteklenen Autoware.AI, 20’den fazla ülkede 100’den fazla şirket tarafından kullanılıyor. Autoware, 2017’den beri Japonya’da halka açık yollarda sürücüsüz araçlara lisans verdi.

Anadolu Isuzu ve Leo Drive tarafından başarıyla uygulanan Autoware tabanlı otonom sürüş çözümünün test ve geliştirme aşamalarındaki tüm yüksek çözünürlüklü haritalar, veri setleri, dijital ikiz simülasyon kayıtları ve sistem mimarileri, bu alandaki geliştiricilerin ekosistemi ile paylaşılacaktır. açık kaynak.

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan şunları söyledi:

“Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu olarak otomotiv sektörünü dönüştüren trendleri takip etmekle kalmıyor, bu trendlerde aktif bir oyuncu olarak yer alıyoruz. Gücümüzü ticari araç alanındaki 40 yılı aşkın uzmanlığımızdan, yenilikçi ve çevreci karakterimizden ve nitelikli Ar-Ge yeteneğimizden alıyoruz. Anadolu Isuzu olarak her geçen gün gelişen elektrikli araç portföyümüz, biyogaz ve hidrojen yakıtlı araçlar gibi çevre dostu araçlarımız ve otonom sürüş teknolojileri alanındaki çalışmalarımızla sektörümüze öncülük ediyoruz. Dünyanın en gelişmiş açık kaynak teknolojilerini aktif olarak kullanarak otonom 3. seviyede başarıyla sürdürdüğümüz bu proje, yenilikçi, sürdürülebilir, güvenilir ve konforlu araçlar üretme vizyonumuzun çok değerli bir bileşenini oluşturmaktadır. Üretim altyapımız, teknolojimiz ve uzmanlığımızla hem iç hem de dış pazardaki müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberyildirim.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu